close

Blog

Kozliatka

Konečne sa mi podarilo pofotiť naše štyri štvornohé prírastky. Musia byť zatiaľ i s matkami vo vnútorných priestoroch, aby nám nenachladli.

Meki (Dorotka x Ferda) - narodil sa ako prvý. S týmto kozliatkom máme veru najviac roboty, lebo ho matka-prvorodička neprestajne odvrháva. Na druhej strane najviac dôveruje ľuďom a takisto sa rád pestuje na rukách. Ostane cez leto u nás na farme, aby ste sa mohli presvedčiť i Vy. =) Bohužiaľ mal i dvojičku-bráška, ktorý neustále odmietanie matky neprežil =:( 

Samko (Deturk x Ferda) - tu sme sa riadne zapotili pri pôrode, ale našťastie všetko dobre dopadlo a malému sloníkovi sa darí dobre. Taktiež ostane u nás na farme, aby robil spoločnosť kozlíkovi 1.

Danko a Janko 4 (Líza x Ferda) - dvojičky sú u minikozičiek vzácne, ešte vzácnejšie je, ak sa obom kozliatkam tak dobre darí ako týmto dvom nezbedníkom =) Líza je však skúsená matka, ktorá nám úspešne vychovala už jeden párik dvojičiek. Dvojičky sú už zajednané, budú robiť "křoví" modelom slovenských hradov v Podolí.